Nieuw in 2018 bij mijn atelier:

Sinds 1 januari 2018 ben ik geregistreerd als wederverkoper bij Meervilt in Haarlem. Deze winkel is als het ware een snoepwinkel voor iedereen die beginnend of gevorderd viltster is, of op een andere manier (XXL breien) met deze mooie lontwol aan de slag wil. Ze hebben een uitgebreide collectie kleuren merino lontwol, naaldvlies en andere aanverwante benodigheden voor het vilten.

Dit houdt in dat ik voor mijn atelier - en dus ook voor jou als deelnemer aan mijn workshops, of gewoon als reguliere klant - een goede prijs voor alle viltbenodigdheden, maar vooral de merino viltwol kan aanbieden. Indien u deelneemt aan een van mijn workshops, of aan de lessen materieschilderen - waarin ook veelvuldig gewerkt wordt met deze fijne lontwol - kunt u bij mij voordelig viltwol bestellen, om daarmee in de lessen of workshops mee te werken.  

Indien u een bestelling wilt plaatsen, neemt u dan contact op met mij via mijn website, of stuur mij een mailtje caroline.geerling@gmail.com. 

Voor meer informatie over de wolkleuren vindt u hieronder een kleurenkaart. U kunt mij de nummers van de wolkleuren welke u wilt ontvangen doorgeven, zodat ik voor u de bestelling kan verzorgen. 

Via de informatiepagina "Wolinformatie" kunt u meer vinden over de merino lontwol en de verschillende toepassingen.

Veel leesplezier alvast!

CaroArt

Caroline Geerling

 

Lontwol natuur 339

Lontwol natuur 339

Scotch blend, gemêleerd licht grijsbruin, 35 micron.

Mix van 70% Schotse wol en 30% wol uit andere gebieden van het Verenigd Koninkrijk. Stevige, levendige wol met goede vilt­eigen­schappen. Ook veel gebruikt voor superdik breien of haken als je een lekker ruige uitstraling wilt hebben.

Lontwol natuur 401

Lontwol natuur 401

Nieuw-Zeelandse merino, roomwit, 24 micron middelfijn.

Zachte, volumineuze wol, bijna wit. Voelt door zijn luchtig­heid wat zachter aan dan zijn fijnheid doet vermoeden. Mooie all-round wol voor natvilten, spinnen en XXL-breien. Zeer goed te combineren met onze gekleurde middelfijne merinowol.

Lontwol natuur 420

Lontwol natuur 420

Stevige Zuid-Duitse merino, ivoorwit, 25 micron middelfijn.

Deze europese merino heeft niet de fijnheid (en de prijs!) van zijn collega's van andere continenten. Maar deze mooie wol heeft wel veel “spring” en volume. Hij is wat stugger en daardoor geschikt voor stevig viltwerk zoals tassen en kleden en ook voor superdik breien en haken van plaids en kleden.

Lontwol natuur 430

Lontwol natuur 430

Zwartbles, bruin-zwart gemêleerd, 32-33 micron.

Het oorspronkelijk Friese schapenras Zwartbles komt voort uit de aloude Schoonebeeker, met invloeden van Texelaar en Fries melkschaap. Het is een groot schaap met een dikke, donker­buine tot zwarte vacht met lange vezel­lengte en een fijnheid van ca. 32 micron. Het ras was zo’n veertig jaar geleden zeer zeldzaam geworden, maar is tegen­woordig weer populair, vooral in de UK en Ierland. Ook in andere noorde­lijke delen van Europa wordt de Zwartbles tegen­woordig veel gehouden.

De mooi gekaarde en tot lont gekamde wol is goed spin­baar en heeft uitstekende vilt­eigenschappen. Door de lange vezel­lengte is deze wol ook zeer geschikt voor XXL breien en haken.

Lontwol natuur 440

Lontwol natuur 440

Noors, grijs gemêleerd, 33-37 micron.

Deze stevige, grijs gemêleerde wol heeft bijna dezelfde, veel­gevraagde kleur als de lontwol 493 Gotland. Maar de haren van deze wol zijn minder glad, waardoor de lont beter bij elkaar blijft. Deze wol is daardoor geschikter voor XXL breien. Om het uitvallen van haren te verminderen kan je deze wol vrij strak breien. 

Lontwol natuur 463

Lontwol natuur 463

Zuid-Amerikaans, gemêleerd greige (grijs/beige), ca. 27 micron middelfijn.

Een mooi gemêleerde wol in de warme, modieuze tint greige (grijs/beige). Uitstekende vilt­eigenschappen en zeer geschikt voor XXL-breien.

 

Lontwol natuur 464

Lontwol natuur 464

Frans landschaap, licht gemêleerd bruin, 28 micron.

 

Lontwol natuur 483

Lontwol natuur 483

Australische merino, gemêleerd grijs, 22 micron.

Een zeer zachte, volumineuze merino. Deze bijzondere grijze melange van wolwit met zwart geeft deze wol een zeer eigen, maar subtiel karakter. Door zijn zacht­heid zeer geschikt voor kleding­stukken en geliefd bij spinners. Ook veel gebruikt voor XXL-breien, maar let er daarbij wel op dat deze wol wat sneller kan pluizen en pillen dan minder fijne soorten.

Lontwol natuur 484

Lontwol natuur 484

Australische merino, gemêleerd beige, 22 micron.

Zeer zachte, volumineuze merino. Deze bijzondere beige melange van wolwit met bruin geeft deze wol een zeer eigen, maar subtiel karakter. Door zijn zacht­heid zeer geschikt voor kleding­stukken en geliefd bij spinners. Ook veel gebruikt voor XXL-breien, maar let er daarbij wel op dat deze wol wat sneller kan pluizen en pillen dan minder fijne soorten.

Prijzen lontwol Naturel

50 gr €2,50

250 gr € 7,50

1 kilo € 35,-

3,5 kilo € 85,- (benodigd voor woonplaid van 1.00 x 1.20 a 1.50 m. Bij grotere afmetingen, uiteraard meer wol nodig)

bump (10 kilo) € 200